Leuke weetjes over Jelly Belly

Very Cherry was heel lang de populairste jellybeansmaak van Jelly Belly®, in 1998 werd ze van de troon gestoten door Popcorn met boter. Echter in 2003 werden er maar liefst 8 miljoen Very Cherry-beans verkocht, en ze weer de nr 1 werden.

De smaak Bosbes werd ontwikkeld in 1981, toen Ronald Reagan president van de Verenigde Staten werd. Tijdens de festiviteiten werden meer dan drie ton jellybeans van Jelly Belly® verorberd!

Er hangt een jellybeanportret van president Ronald Reagan in de Ronald Reagan Presidential Library in Simi Valley, California. Het portret bestaat uit 10.000 jellybeans van Jelly Belly®.

Tijdens het presidentschap van Ronald Reagan werden de jellybeans van Jelly Belly® zowel in het Witte Huis als op het privévliegtuig van de president geserveerd. Er werd zelfs een speciale jellybean-houder ontworpen, zodat de beans bij turbulentie niet op de grond zouden vallen.

Het duurt 7 tot 21 dagen om één jellybean van Jelly Belly® te maken.

De eerste jellybean werd gemaakt door een onbekende Amerikaanse snoepmaker in de 19e eeuw. In 1861 werd in een advertentie aanbevolen om jellybeans naar de soldaten in de burgeroorlog te sturen.

Er werden vorig jaar genoeg Jelly Belly®-beans gegeten om de aarde meer dan vijf keer te omspannen!

De acht eerste jellybeansmaken van Jelly Belly® jelly die sinds 1976 op de markt kwamen waren Verry Cherry, Root Beer, Cream Soda, Mandarijn, Groene appel, Citroen, Drop en Druif. Ze zijn sinds 1976 te koop.

De jellybeans van Jelly Belly® zijn de eerste jellybeans die in de ruimte zijn geweest. In 1983 mochten ze van president Reagan mee op de missie van het ruimteveer Challenger.

Jelly Belly® schonk 288.000 jellybeans in 47 verschillende smaken voor de eerste videoclip die volledig uit jellybeans bestaat. Benieuwd? Het liedje heet "In Your Arms”. Het wordt gezongen door Kina Grannis en werd uitgebracht in november 2011.